Integritets- och cookiepolicy

Trafiko tar din integritet på största allvar

Svea Trafikutbildning AB (ägare av Trafiko) värnar om din integritet och hanterar dina personuppgifter med största säkerhet. Vi är därför försiktiga med att samla in uppgifter som kan kopplas till din person (så kallade personuppgifter). Samtidigt vill vi ge dig den bästa möjliga upplevelsen och låta dig kunna spara dina aktiviteter så att du lättare kan se dina framsteg.

Vilka uppgifter vi samlar in

Vid registrering av ditt användarkonto ber vi om din e-post eller telefonnummer. Om du skapar ett användarkonto med Facebook ger du oss rätt att samla in ovanstående uppgifter från Facebook.

Vid bokning av kurs ber vi om ditt och andra kursdeltagares förnamn, efternamn, e-post och telefonnummer. Vi ber även om personnummer för att kunna rapportera kursdeltagande till Transportstyrelsen.

I samband med betalning genom vårt gränssnitt lämnar du uppgifter till någon av våra betalningsleverantörer, Stripe eller Swish. För dessa personuppgifter har Stripe och Swish ett personuppgiftsansvar mot dig som användare.

Vid beställning av varor ber vi om ditt förnamn, efternamn, e-postadress, postadress, telefonnummer och leveransuppgifter. När du beställer genom vårt gränssnitt lämnar du dessa uppgifter till vår distributions- och logistikpartner Stjärndistribution AB. För dessa uppgifter har Stjärndistribution personuppgiftsansvar mot dig som användare.

När du använder vår tjänst sparar vi din interaktion med Trafiko, inklusive vilka övningar du gjort och vilka steg inför körkortet du gjort. Vi gör detta för att kunna spara dina nuvarande framsteg, anpassa innehållet som passar dig bäst och för att du ska kunna starta upp tjänsten på samma ställe som du sist avslutade vid senaste session.

Hur vi använder personuppgifter

Vi använder e-post eller telefonnummer för att skapa ett användarkonto så att du kan logga in samt spara och följa dina egna aktiviteter. Dessa personuppgifter är även nödvändiga för att kunna tillhandahålla och administrera din tjänst samt tillgodose vårt och ditt intresse av relevant information som exempelvis tips till körkortsutbildningen eller erbjudande. Vi kan komma att använda information som genereras i användarprofilen i aggregerad form för att förbättra vår tjänst.

Vi använder ditt personnummer för att kunna rapportera ditt deltagande på kurser till Transportstyrelsen.

Vi använder oss av en rad säkerhetstekniker, som till exempel krypterad informationsteknologi, och säkerhetsmetoder för att skydda dina personuppgifter.

Hur länge vi sparar dina uppgifter Vi sparar dina uppgifter så länge som du har kvar ditt användarkonto hos oss, dock högst i tre år efter senaste aktivitet eller sex månader efter avregistrerat konto. Om lagen kräver det kan vi vara tvungna att spara personuppgifter under en längre tid, och vi kan även spara uppgifter om det krävs för att fullgöra vårt avtal mot dig.

Dina rättigheter

Du har flera rättigheter när det gäller de personuppgifter vi behandlar och du kan påverka din information som lagras hos oss. Du har rätt att:
  • Begära ett registerutdrag på alla uppgifter vi har lagrat om dig.
  • Begära att vi raderar eller rättar felaktig lagrad information.
  • Begränsa och ha invändningar på hur vi behandlar dina uppgifter.

Vi välkomnar dig att höra av dig till oss om du vill veta mer om hur vi behandlar dina uppgifter och om du har synpunkter på hur detta skulle kunna förbättras.

För att kontakta oss angående ovan mailar du till hej@trafiko.se.

Du kan även läsa mer om dina rättigheter på Datainspektionens hemsida eller kontakta dem via email datainspektionen@datainspektionen.se eller via telefon 08-657 61 00.

Kontakt

Om du har några frågor kring vår integritetspolicy eller hur vi hanterar integritetsfrågor är du alltid välkommen att kontakta oss på adressen: hej@trafiko.se


Cookiepolicy


Vad är cookies och hur används de?

Idag använder de flesta hemsidor cookies. En cookie är en textfil som lagras på din dator, surfplatta eller mobil, via din webbläsare och används för att ge dig bästa möjliga upplevelse av tjänsten på Trafiko. Exempelvis används de för att komma ihåg din webbläsare när du besöker vår hemsida vid flera tillfällen. Detta gör att du exempelvis inte behöver skriva in dina uppgifter och logga in på nytt varje gång du vill använda tjänsten. Cookies används även för att förbättra användarupplevelsen och förbättra vår marknadsföring. De är även nödvändiga för att alla funktioner på Trafiko ska fungera. Cookies innehåller ingen personinformation, utan håller endast reda på din webbläsare.

Vi använder cookies för att samla statistik om hur vår tjänst används. Detta gör vi för att kunna utvärdera och förbättra tjänsten. Denna statistik används även för att rikta vår digitala marknadsföring till rätt målgrupper. För att kunna utvärdera statistiken och rikta marknadsföringen används i vissa fall tredjepartscookies för att rapportera statistiken till samarbetspartners till Svea Trafikutbildning. Exempelvis så delas statistik till ett verktyg som kallas Google Analytics, vilket är ett av de vanligaste verktygen för att mäta användandet av en hemsida och dess olika delar. För att underlätta denna rapportering till vissa parter använder vi även tekniker som exempelvis pixeltaggar.

På Trafiko informerar vi om att vi använder cookies och ger dig valet att tillåta eller inte tillåta vårt användande av cookies, i enlighet med lagen om elektronisk kommunikation. Om du väljer att inte tillåta cookies kan det vara delar av tjänsten som inte fungerar då de är beroende rent tekniskt av cookies. Du kan även ändra inställningar själv i din webbläsare om du vill ta bort sparade cookies eller inte tillåta användandet av cookies för specifika hemsidor.

Exempel på cookies som Trafiko använder

Aktör Används för
Trafiko Används för att förbättra användarupplevelsen.
Google Används för att analysera samt för att anpassa informationen på vår hemsida utifrån vilken enhet, operativsystem och webbläsare man använder.
Facebook Används för att mäta effekten från Facebooks annonsnätverk. Används även för att du enkelt ska kunna logga in i vår applikation med ditt Facebookkonto.
Stripe Används för att kunna koppla ett köp på hemsidan till ett premiumkonto i vår applikation.